Bijeljina – Virtuelni asistent

0
69

“Pitajte, Mia zna”- poruka je građanima Bijeljine koja će ih dočekati na ulazu u gradsku upravu. Mia je virtuelni asistent, a od 9. oktobra je stavljena u funkciju. Bijeljina i Laktaši su prvi gradovi u Srpskoj, odnosno BiH, koji su dobili svog virtuelnog asistenta. Aplikacija je dostupna na platformi grada Bijeljina i na Viberu, a Mia je dostupna 24 sata, 7 dana u nedelji.

Virtuelni asistent Mia od 9. oktobra je počela u Bijeljini pružati informacije, odgovarati na pitanja o najtraženijim administativnim procedurama. Pored toga Mia će davati informacije o radnom vremenu gradske uprave, brojevima telefona i slične informacije. U prvoj fazi primene Mia će odgovarati na četiri odabrana administrativna postupka.

U narednom periodu planirano je unapređenje rada virtuelnog asistenta i njenih usluga na što više administrativnih postupaka. Ova inovacija realizovana je putem projekta unapređenja opštinskih usluga u Srbiji i Bosni i Hercegovini uvođenjem chatbot aplikacije, koji sprovode GIZ, SAGA, NALED, Privredna komora Srpske i Regionalna mreža za povoljno poslovno okruženje u Jugoistočnoj Evropi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here