Vučić otvorio Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2021“

0
121

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas jubilarni 10. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2021“ na Beogradskom sajmu i poručio da će Srbija nastaviti da jača svoju vojsku i razvija odbrambenu industriju, dok će istovremeno biti prepoznata u celom svetu kao zemlja koja promoviše multilateralizam, mir i stabilnost.

Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, u prisustvu potpredsednika Vlade i ministra odbrane Nebojše Stefanovića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, otvorio je danas 10. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „PARTNER 2021“. Predsednik Vučić je, obraćajući se visokim zvanicama iz zemlje i inostranstva, izrazio zadovoljstvo zbog prilike da poželi dobrodošlicu na sajam i istakao da nas je istorija neretko učila lekcije koje nismo dugo pamtili.

Vučić je podsetio da je srpska država, kroz faze svog postojanja, bila poznata po odbrambenoj industriji i ocenio da je teško suprotstaviti se velikim silama u promociji naoružanja i vojne opreme.

Posle otvaranja sajma, predsednik Vučić je zajedno sa ministrom Stefanovićem i generalom Mojsilovićem obišao izložbenu postavku u Hali 1 i Hali 4 Beogradskog sajma. Predsedniku Vučiću su predstavljena i najnovija sredstva iz razvoja srpske odbrambene industrije, između ostalog: teška puška 20×110 milimetara „šarac 99“, sistem bespilotne letelice projektila „gavran145“, najnovije verzije samohodne haubice Nora B-52 i oklopnog vozila „miloš“ te protivoklopni raketni sistem 3. generacije „NOVA“ velikog dometa.

Na ovogodišnjem „PARTNERU“ svoje proizvode i usluge predstavlja ukupno 132 izlagača iz Srbije i 16 stranih zemalja – Austrije, Bosne i Hercegovine, Kine, Kanade, Danske, Finske, Francuske, Nemačke, Hrvatske, Italije, Rusije, Slovenije, Švedske, Švajcarske, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država. Međunarodni sajam „PARTNER 2021“ trajaće do 14. oktobra kada će biti otvoreni dan za sve zainteresovane posetioce koji žele da se upoznaju sa najnovijim dostignućima srpske odbrambene industrije, ali onim što se nudi na svetskom tržištu naoružanja i vojne opreme.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here