Ivan Pajović – Korupcija u bankarskom sektoru

0
81

Ekonomista Ivan Pajović je rekao da potez advokata Željka Simića koji je podneo krivičnu prijavu protiv zaposlenih u Vrhovnom kasacionom sudu i u bankama zbog nesavesnog poslovanja i uzimanja mita, u Srbiji predstavlja borbu sa vetrenjačama.

Zbog sumnje da su nudili i uzimali mito u ukupnom iznosu do pet miliona evra, advokat Željko Simić podneo je krivičnu prijavu protiv zaposlenih u Vrhovnom kasacionom sudu i u bankama u vezi sa sporom koji se vodio između banaka i građana za naplatu troškova obrade kredita. Prijava za davanje mita podneta je protiv više NN lica povezanih sa bankarskim sektorom, kao i protiv sudija Vrhovnog kasacionog suda zbog zloupotrebe službenog položaja, nesavesnog rada u službi i primanja mita. Zamolili smo ekonomistu Ivana Pajovića da iznese mišljenje povodom ovog slučaja.

Podsetimo, nakon odluke Vrhovnog kasacionog suda da su banke imale pravo na naplatu troškova obrade kredita, advokati su krenuli u proteste. Dok oni takav potez smatraju uništavanjem nezavisnosti pravosuđa, iz resornog Ministarstva pravde poručuju da se protestima ugrožava položaj sudija. Potez advokata Željka Simića da podnese krivičnu prijavu protiv zaposlenih u Vrhovnom kasacionom sudu i u bankama u vezi sa sporom koji se vodio između banaka i građana za naplatu troškova obrade kredita, a zbog zloupotrebe službenog položaja, nesavesnog rada u službi i primanja mita, ekonomista Ivan Pajović ocenio je kao veoma hrabar, ali je istovremeno ukazao na uzaludnost ovakve odluke, jer se radi po principu: kadija te tuži, kadija ti sudi, pa bi tužene sudije lako mogle obezbediti podršku među svojim kolegama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here