Kisić Tepavčević – Aktivne mere politike zapošljavanja

0
214

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević uručila je danas ugovore poslodavcima i nezaposlenim licima koji su u toku ove godine koristili neke od mera aktivne politike zapošljavanja.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević uručila je danas ugovore poslodavcima i nezaposlenim licima koji su u toku ove godine koristili neke od mera aktivne politike zapošljavanja. Ona je u Filijali Nacionalne službe za zapošljavanje za Beograd istakla da je u prestonici od početka godine do septembra zaposleno gotovo 30.000 osoba sa evidencije NSZ, što predstavlja povećanje za 12,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Od 1. januara do 4. oktobra, u mere aktivne politike zapošljavanja, koje podrazumevaju direktnu finansijsku podršku, u Srbiji su uključena ukupno 12.752 lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, od kojih je 1.628 osoba sa invaliditetom.

Direktor NSZ Zoran Martinović rekao je da je planirano da u te mere ove godine bude uključeno najmanje 18.000 lica, uz uverenje da će taj broj do kraja godine biti i veći. Martinović je istakao da je u program samozapošljavanja, koji je jedan od mera aktivne politike zapošljavanja i za koji postoji veliko interesovanje i u Beogradu i širom Srbije, do sada  uključeno više od 3.000 osoba.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here