Vučić – Potpisan ugovor sa nemačkom kompanijom Hansgrohe

0
36

Investicioni ugovor između Ministarstva privrede i nemačke kompanije Hansgrohe potpisan je danas u Beogradu u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Vrednost investicije je 85 miliona evra, a u fabrici u Valjevu radiće 1.000 ljudi.

Danas je u Beogradu potpisan investicioni ugovor između Ministarstva privrede i nemačke kompanije “Hansgrohe”.  Ugovore su potpisali državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i direktor kompanije “Hansgrohe” za Srbiju Filip Burkle a potpisivanju je prisustvovao i Predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Proizvođač sanitarne armature “Hansgrohe” planira da otvori novu fabriku u Valjevu koja će se prostirati na 130.000 kvadratnih metara, ukupna vrednost investicije je 85 miliona evra a u toj fabrici će biti zaposleno oko 1.000 ljudi.

Predsednik Izvršnog odbora kompanije “Hansgrohe SE” Hans Jirgen Kalmbah, rekao je danas da je to najveća investicija u istoriji te kompanije koja postoji 120 godina. On je zahvalio srpskoj vladi na ukazanom poverenju i na značajnoj podršci u izgradnji novog proizvodnog pogona u Valjevu.

Hansgrohe je nemački proizvođač sanitarne armature i jedan je od najvećih svetskih dobavljača tuša, ručnih tuševa i slavina. Sa 33 trgovačka društva i 22 prodajne kancelarije širom sveta, Hansgrohe se ubraja u malobrojne globalne igrače u sektoru sanitarne opreme. Zapošljava oko 4.700 ljudi, a svoje proizvode isporučuje u više od 140 zemalja. Grupacija Hansgrohe ima veliki međunarodni domet, a svoje proizvode proizvodi u Nemačkoj, Francuskoj, Kini i SAD-u. Oko 77 procenata prometa ostvaruje u inostranstvu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here