Vulin – Zajedničke srpsko-mađarske policijske patrole na granici dveju zemalja

0
102

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin i potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Mađarske Šandor Pinter saopštili su da će zajedničke policijske srpsko-mađarske patrole od danas brinuti o bezbednosti granica dveju zemalja.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin i potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Mađarske Šandor Pinter, obišli su na graničnom prelazu Horgoš–Reske, pripadnike zajedničkih patrola i saopštili da će policijske srpsko-mađarske patrole od danas brinuti o bezbednosti granica dveju zemalja.

Prilikom obilaska graničnog prelaza istaknuto je da su odnosi između dve države i njihovih naroda na najvišem istorijskom nivou.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Mađarske Šandor Pinter je izjavio da je na sastanku sa ministrom Vulinom potvrđeno da je saradnja Srbije i Mađarske na najvišem političkom nivou, uključujući i saradnju u oblasti unutrašnjih poslova.

Po pitanju ilegalnih migracija, Srbija i Mađarska imaju ista razmišljanja i rezultat toga su zajedničke patrole na granicama dveju zemalja, ali i Mađarske, Srbije i Severne Makedonije, koje treba da doprinesu tome da granice budu bolje čuvane, ukazao je Pinter i poručio da je cilj da i druge države budu deo te saradnje .

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here