Velimir Ilić – Bliska saradnja Vučića sa ljudima iz kosovskog kriminalnog miljea

0
231

Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije je izjavio da veruje da postoji saradnja predsednika Vučića i Zvonka Veselinovića u mnogim nelegalnim poslovima koji bez Vučićeve pomoći ne bi mogli da budu urađeni a da tužilaštvo ne reaguje na njih iako poseduje svu dokumentaciju.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić lagao kada je rekao da nije u kontaktu sa kontroverznim biznismenom sa Kosova Zvonkom Veselinovićem, i pokazala fotografije koje, kako je rekla, ukazuju na bliske veze porodice Vučić sa njim. Iz SNS su reagovali na izjave Tepićeve, tvrdeći da nastavlja sa plasiranjem laži. Pitali smo Velimira Ilića predsednika „Nove Srbije“ za ocenu da li aktuelna vlast blisko sarađuje sa kriminalnim miljeom sa Kosova.

Zvonko Veselinović je u javnosti označavan kao kontroverzni biznismen, kriminalac, organizator barikada i gospodar severa Kosova, koji je više puta hapšen i kome je suđeno za različita krivična dela, a Priština ga sumnjiči da je jedan od vođa kriminalne grupe koja je odgovorna za ubistvo Olivera Ivanovića. Posle iznošenja dokaza Marinike Tepić o njihovim poslovnim vezama, Aleksandar Vučić je pokušao da se distancira od njega, navodeći da se njim nikad nije čuo. S obzirom na činjenicu da  Veselinovićev biznis u centralnoj Srbiji cveta, predsednik Nove Srbije, Velimir Ilić je rekao da to ne bi bilo moguće bez bliskih veza koje Veselinović ima sa predsednikom Srbije i pojedinim članovima njegove porodice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here