Aleksandar Vulin – Boks je sport patriota

0
100

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, posetio je danas reprezentativce Srbije pred početak svetskog prvenstva u boksu čiji je domaćin Srbija.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, u pratnji predsednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina, posetio je danas reprezentativce Srbije pred početak svetskog prvenstva u boksu čiji je domaćin Srbija.

On je tim povodom poželeo reprezentativcima Srbije puno uspeha na predstojećem svetskom prvenstvu u Beogradu i istakao da je uveren da će svih 12 vrhunskih sportista, na čelu sa kapitenom Babićem, postići značajne rezultate i da će obradovati Srbiju i srpski narod.

Ministar Vulin, koji je i član organizacionog odbora za pripremu svetskog prvenstva u boksu, uverio se u spremnost, motivisanost i sposobnosti naših sportista i poželeo im najviše plasmane na predstojećem svetskom takmičenju.

Vulin je rekao da je boks sport patriota uz koji su odrastale generacije a da je Beograd jedini grad u istoriji koji je dva puta organizovao svetsko prvenstvo u olimpijskom boksu: davne 1978. i sada 2021. godine i zato je naša odgovornost još veća, ocenio je Vulin. On je istakao da je predstojeće svetsko prvenstvo u Beogradu, radom Vlade Srbije, predsednika Vučića i Bokserskog saveza Srbije organizovano na najvišem nivou i da će vratiti boksu onu popularnost koju je nekada imao.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posebno je pozdravio četiri ruska boksera koji su, zahvalјujući predsedniku Vučiću, dobili srpske pasoše i tu mogućnost da nastupaju za Srbiju na predstojećem svetskom prvenstvu. Ministar Vulin je naglasio da MUP mnogo ulaže u sport i da je u toku formiranje sportske čete u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova gde će biti mesta i za najbolјe boksere.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here