Socijalno-ekonomski savet – U unapređenje uslova rada moraju da se uključe svi nadležni organi

0
155

Danas je održana 107. redovna sednica Socijalno-ekonomskog saveta sa koje je poručeno da u unapređenje uslova rada moraju da se uključe svi nadležni organi. Na sednici je dogovoreno i ubrzano održavanje vanredne sednice na kojoj bi trebalo da se razgovara o inicijativama da se ograniči poskupljenje električne energije za privredu.

Državna sekretarka Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije Stana Božović poručila je danas da će resorno ministarstvo uvek podržati sve inicijative Socijalno-ekonomskog saveta (SES) i konstruktivno i suštinski učestvovati u dijalogu koji je u interesu zaposlenih, poslodavaca, a pre svega od nacionalnog interesa. Božović je na konferenciji za novinare povodom 107. redovne sednice Socijalno-ekonomskog saveta navela da je rad tog saveta od velikog značaja i da daje ogroman doprinos u cilju unapređenja uslova rada u Republici Srbiji.

Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ Zoran Stoiljković pohvalio je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za posvećenost i učešće u radu Socijalno-ekonomskog saveta i još jednom istakao važnost uključivanja svih nadležnih organa. On je naglasio da se što pre mora povesti rasprava o energetskoj tranziciji i njenoj ceni, i posledicama koje može imati po radna mesta.

Prisutnima su se obratili i predsedavajući Socijalno-ekonomskom savetu i predsednik Unije poslodavaca Miloš Nenezić i potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Goran Milić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here