Vučić – Početkom marta brzi voz Beograd – Novi Sad

0
315

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je primopredaji novog voza za velike brzine “Stadler kiss” kompanije “Stadler Bussnang AG” i istakao da će prva deonica brze pruge ka Budimpešti, od Beograda do Novog Sada, biti otvorena za saobraćaj najkasnije početkom marta sledeće godine.

Predsednik Vučić prisustvovao je danas primopredaji novog voza za velike brzine Stadler kiss kompanije Stadler Bussnang AG i istakao da su brze pruge i moderni vozovi nova slika naše zemlje, kao i da će prva deonica brze pruge ka Budimpešti, od Beograda do Novog Sada, biti otvorena za saobraćaj najkasnije početkom marta sledeće godine.

Predsednik Vučić je  najavio da će oko 15. novembra početi testiranje pruge Beograd – Stara Pazova, a oko Božića 2022. godine i testiranja pruge Stara Pazova – Novi Sad i dodao da Srbija jedina u regionu ima ovakve vozove, moderne i luksuzno opremljene.

Na novoj pruzi Beograd-Novi Sad, dugoj 75 kilometara, vozovi bi trebalo da počnu da saobraćaju od marta iduće godine, dva puta dnevno. Ta deonica je deo brze pruge od Beograda do Budimpešte, čija je izgradnja počela krajem 2017. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here