Igor Mirović obišao Radarski centar “Bajša”

0
89

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas Radarski centar „Bajša“, gde su u toku radovi na automatizaciji i modernizaciji protivgradne zaštite ovog radarskog sistema što je od velikog značaja za poljoprivrednike i gazdinstva jer će zaštita od elementarnih nepogoda biti efikasnija.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas Radarski centar „Bajša“, gde su u toku radovi na automatizaciji i modernizaciji protivgradne zaštite ovog radarskog sistema, koji pokriva Bačku i deo Banata. Ovaj posao, prema njegovim rečima, biće od ogromnog značaja za poljoprivrednike i gazdinstva jer će zaštita od elementarnih nepogoda biti efikasnija i smanjiće rizik od štete koja nastaje od gradonosnih oblaka do 40 odsto.

Prema njegovim rečima, Vojvodina će prva od svih delova Srbije imati punu pokrivenost sa 389 automatizovanih raketnih stanica na svojoj teritoriji do 2023. godine.

Direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda Jugoslav Nikolić zahvalio je Pokrajinskoj vladi na podršci i nabavci raketa i dodao da će nakon završetka prve faze automatizacije ovog centra, koja se izvodi u okviru modernizacije ukupno 47 lansirnih stanica, početi radovi i u Radarskom centru „Samoš“ u Kovačici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here