Ministar Stefanović uručio spomen-medalju španskom generalu

0
86

Ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, uručio je danas u Ambasadi Republike Srbije u Madridu, vojnu spomen-medalju za doprinos sistemu odbrane Republike Srbije brigadnom generalu Hoseu Luisu Sančezu Martinez-Faleru. 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, koji boravi u zvaničnoj poseti Kraljevini Španiji, uručio je danas vojnu spomen-medalju za doprinos sistemu odbrane Republike Srbije brigadnom generalu Hoseu Luisu Sančezu Martinez-Faleru.

Medalja generalu Martinez-Faleru dodeljena je u znak priznanja za svesrdnu pomoć koju je pružio održavanju nivoa operativnih sposobnosti kontingenta Vojske Srbije, u vreme kada je bio komandant Sektora Istok mirovne operacije UN u Republici Liban UNIFIL.

Uručujući mu medalju u Ambasadi Republike Srbije u Madridu, ministar Stefanović se zahvalio brigadnom generalu Oružanih snaga Kraljevine Španije na njegovom iskrenom zalaganju za jačanje veza dve vojske i pre svega na snažnoj podršci koju je pružio pripadnicima Vojske Srbije u multinacionalnoj operaciji u Libanu kako bi uspešno izvršili sve zadatke.

Kako je Stefanović rekao, general je time dao značajan doprinos međunarodnoj promociji Vojske Srbije i podizanju ugleda naše zemlje.

General Martinez – Faler se zahvalio na dodeljenom priznanju i  tim povodom rekao da je bilo veoma lako sarađivati sa 142 vojnika koji su činili srpski kontingent jer su vrhunski profesionalci, veoma disciplinovani, obučeni i motivisani. General je istakao da je ponosan na srpske vojnike koji su tih šest meseci bili pod njegovom komandom i izuzetno ponosan što mu je dodeljena ova medalja.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here