Preminuo pevač Marinko Rokvić

0
125

Pevač Marinko Rokvić preminuo je nakon teške bolesti u Kliničkom centru Srbije, u 68. godini života. Njegovu karijeru ljudi će pamtiti po mnogobrojnim hitovima.

Rođen je 1954. godine u Bosanskom Petrovcu. Po završetku osnovne škole došao je u Beograd, u želji da upiše muzičku školu. Međutim, sva mesta su bila popunjena, osim na odseku za klarinet, ali se Marinko ipak odlučio za elektrotehničku školu i učlanio se u kulturno-umetničko društvo „Nikola Tesla“ u kom je pevao.

Prvu ploču snimio je 1974. godine, kada je i  počela njegova uspešna karijera. Snimio je dvadeset jedan studijski album i nekoliko singl-ploča i veliki broj hitova kao što su Skitnica, Svađalice moja mala, Potražiću oči zelenije, Zanela me svetla velikog grada, Polomio vetar grane, Da volim drugu ne mogu, Jedina moja, Ti za ljubav nisi rođena, Ljubav stara srce para, Tri u jednoj, Gatara. Snimio je i album sa sevdalinkama, kao i trajne snimke za Radio Beograd.

Koncertom u beogradskom centru “Sava”, 2015. godine Marinko Rokvić obeležio je četrdeset godina karijere. Dobitnik je Estradno-muzičke nagrade Srbije za životno delo (2019. godine) koju dodeljuje Savez estradno-muzičkih umetnika Srbije.

Iza sebe je ostavio suprugu Slavicu i sinove Nikolu i Marka, koji su takođe popularni pevači srpske pop-folk muzike.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here