Lazović – “Ne davimo Beograd”će učestvovati u dogovorima oko zajedničkog predsedničkog kandidata

0
136

Aktivista pokreta “Ne davimo Beograd” Radomir Lazović je izjavio da će ovaj pokret učestvovati u dogovorima oko najboljeg zajedničkog kandidata opozicije na predstojećim izborima za predsednika republike, ali da za sada ne želi da ističe ko bi to mogao da bude.

Zdravko Ponoš, funkcioner Narodne stranke, pominje se kao mogući predsednički kandidat grupe stranaka oko SSP, DS i NS. Konkretan dogovor još nije postignut, a njegova partija još nije donela odluku o tome. Da li bi Ponoš mogao da bude protivkandidat Vučiću na predstojećim izborima i ako ne ko bi to mogao biti i kome bi pokret Ne davimo Beograd pružio podršku, pitali smo Radomira Lazovića, aktivistu pokreta “Ne davimo Beograd”.

Predsednik SSP-a Dragan Đilas, rekao je za list „Nova“ da u delu opozije u kojoj su ta stranka, DS i Narodna stranka, nije bilo konkretnih razgovora na temu ko bi bio kandidat za predsednika Srbije na predstojećim izborima, ali da je Ponoš potreban srpskoj politici, jer je častan i pošten čovek. Zdravko Ponoš, potpredsednik Narodne stranke je tim povodom izjavio da je preduslov njegove kandidature za predsednika Srbije to da opozicija na izborima u aprilu bude jedinstvena na svim nivoima.

S druge strane, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je istakao da je pominjanje Zdravka Ponoša u medijima kao potencijalnog zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije iznenadilo sve u stranci, jer prema njegovim rečima Narodna stranka ima puno kvalitetnih ljudi i general Ponoš je svakako jedan od najkvalitetnijih, ali da se o tome nije razgovaralo.

Na pitanje da li bi pokret “Ne davimo Beograd” podržao kandidaturu generala Zdravka Ponoša kao zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije, aktivista ovog pokreta Radomir Lazović je rekao da ne može ozbiljno da shvati taj predlog jer su u Narodnoj stranci bili iznenađeni da se Ponoš uopšte i pominje kao kandidat za predsednika. Lazović se nada da će se otvoriti ozbiljni razgovori na kojima će se razgovarati o tome ko bi bio najbolji kandidat ili kandidatkinja za predsednika ili predsednicu Srbije i da će  pokret “Ne davimo Beograd” učestvovati u tim dogovorima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here