Miodrag Zarković – Aktuelni režim koristi uspeh fudbalske reprezentacije za svoju promociju

0
71

Komentarišući odluku fudbalera srpske reprezentacije da premiju od milion evra uplate u humanitarne svrhe, novinar Miodrag Zarković je izjavio da ne bi bio uvređen da su i zadržali tih milion evra, niti misli da su nešto epohalno uradili što su ih se odrekli u humanitarne svrhe, ali da je strašno što aktuelni režim uspeh fudbalera koristi  za svoju promociju.

Reprezentacije Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022.g. pobedom nad Portugalijom u Lisabonu, rezultatom 2:1. Dragan Stojković Piksi kao selektor ostvario je neverovatan uspeh direktnim plasmanom na SP. Koliko će ovo uticati na srpski fudbal i kako komentariše podatatak da su fudbaleri premiju od milion evra koje im je obećao Aleksandar Vučić preusmerili u humanitarne svrhe, upitali smo novinara Miodraga Zarkovića.

Poslednjih godina u Srbiji su sve učestalije najrazličitije akcije prikupljanja novca za lečenje, uglavnom dece, preko direktnih uplata ili SMS poruka. Fudbaleri Srbije odlučili su da milion evra premije koju im je predsednik Aleksandar Vučić obećao za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, doniraju u humanitarne svrhe za lečenje bolesne dece.

Prema rečima novinara Miodraga Zarkovića,  fudbal bi mogao mnogo više novca da izdvaja za humanitarne potrebe, a često i sami sportisti  učestvuju u humanitarnim akcijama i doniraju novac. Kako je izjavio, on ne bi bio uvređen ni da su zadržali tih milion evra, niti misli da su nešto epohalno uradili što su ih se odrekli i dali u humanitarne svrhe. Ono što je strašno, prema Zarkovićevom mišljenju je činjenica da režim i Aleksandar Vučić i ovu pobedu koriste za svoju promociju, ali da mu se čini da je ovog puta imao više štete nego koristi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here