Vulin – Sastanak sa rukovodiocima Sektora za vanredne situacije

0
139

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin danas je održao godišnji sastanak sa rukovodiocima Sektora za vanredne situacije i poručio da svi vatrogasci-spasioci imaju punu podršku svoje države i najavio nova ulaganja.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin održao je godišnji sastanak sa rukovodiocima Sektora za vanredne situacije tokom kog su oni referisali ministru Vulinu o ostvarenim rezultatima po liniji rada tokom 2021. godine kao i budućim cilјevima i planovima. Ukazavši da su u Grčkoj požare gasili vatrogasci iz 25 različitih zemalјa, ministar je rekao da je premijer Grčke želeo da se vidi samo sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije da bi se zahvalio za svu pomoć i podršku.

Govoreći o dalјem opremanju Sektora za vanredne situacije, ministar Vulin je rekao da će do kraja godine vatrogasci dobiti 213 novih kompleta interventne uniforme, i da će tokom sledeće godine najveći deo uniformi biti zanovlјen. On se zahvalio svim pripadnicima Sektora na požrtvovanosti i hrabrosti u obavlјanju svog posla, poručivši im da imaju punu podršku svoje države i predsednika i da je beskrajno ponosan na njihov rad.

Vršilac dužnosti načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić zahvalio se ministru Vulinu na podršci i istakao da će MUP nastaviti da radi na pobolјšanju uslova rada vatrogasaca-spasilaca, nabavci novih uniformi, ali i renoviranju vatrogasnih stanica. Dodao je da je u planu i nabavka dva protivpožarna helikoptera i najavio da će u Srbiji uskoro početi proizvodnja vatrogasnih vozila, pa na njih neće morati da se čeka i do 40 godina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here