Vulin i Čen Bo o rezultatima ovogodišnje saradnje

0
98

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo o rezultatima saradnje u toku ove godine.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se danas sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo, koja se ministru Vulinu zahvalila na ličnoj inicijativi i unapređenju saradnje između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Ministarstva javne bezbednosti NR Kine. Ministar Vulin je uputio najsrdačnije pozdrave državnom savetniku i ministru javne bezbednosti Džau Kedžiju i zahvalio na upućenom pozivu da u skorijem periodu poseti Peking. Ministar Vulin je istakao da je prijatelјstvo Srbije i Kine čelično, baš kao i lično prijatelјstvo dvojice predsednika Aleksandra Vučića i Si Đinpinga.  Ministar Vulin zahvalio se NR Kini na principijelnom stavu po pitanju nepriznavanja lažne države Kosovo i zahvalio se na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije. Srpski ministar policije je naglasio da Srbija podržava celovitost NR Kine i da je Tajvan njen neotuđivi deo.

Ministar Vulin je potvrdio međusobnu podršku dve zemlјe u međunarodnim organizacijama, posebno u okviru Interpola. Podsetio je da je srpska strana pružila snažnu podršku kineskom kandidatu za prijem u Izvršni komitet Interpola i da je njegov izbor u ovo telo Interpola  potvrda uspešne spolјne politike NR Kine. Ambasadorka je na sastanku predstavila novog policijskog izaslanika Ministarstva javne bezbednosti NR Kine u Srbiji i izrazila nadu da će sa njegovim dolaskom biti ojačana saradnja u oblasti unutrašnjih poslova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here