Dejan Petar Zlatanović, urednik portala Srbin info je mišljenja da Vučić ne treba da traži od Brisela da utiče na kosovske vlasti da dozvole građanima srpske nacionalnosti da glasaju na referendumu o promeni Ustava Srbije, te da je posredi skrivanje istine o činjenici da je aktuelni režim u Srbiji priznao nezavisnost Kosova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da na „Kosovu i Metohiji imamo sve više problema“, a da je među njima i odluka Prištine, o kojoj je neformalno obavešten, da neće dozvoliti održavanje referenduma 16. januara. Vučić je na javnoj sednici Vlade, kojoj je prisustvovao u Palati Srbija, rekao da će pokušati da ubedi vlasti u Prištini preko Brisela da se omogući građanima srpske nacionalnosti da glasaju na referendumu o promeni Ustava Srbije. Kakav razvoj situacije očekuje i da li bi stanovnici Kosova i Metohije trebali da glasaju na predstojećem referendumu pitali smo novinara i urednika portala Srbin info Dejana Petra Zlatanovića.

Kosovske vlasti neformalno su obavestile zvaničnike u Beogradu da neće dozvoliti održavanje referenduma 16. januara na teritoriji Kosova i Metohije, na šta će Srbija reagovati i razgovarati sa Briselom, kako bi uticao na vlasti u Prištini da omoguće građanima srpske zajednice da glasaju, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na zajedničkoj sednici sa Vladom Srbije koja je bila otvorena za javnost. Vučić je istakao da je važno da članovi vlade znaju da kosovski predstavnici odbijaju svaku vrstu dijaloga i da je zabrinut za ono što bi mogli da budu budući potezi kosovskih vlasti, te da se ne naziru skori razgovori sa Prištinom.

Komentarišući ovu Vučićevu izjavu, urednik portala Srbin info Dejan Petar Zlatanović je izjavio da Brisel nije adresa na koju predsednik Srbije treba da se obrati ovim povodim, s obzirom na to da je srpska lista deo vlasti na Kosovu i da oni mogu da pomognu građanima da glasaju ako to žele. Zlatanović smatra da je u pitanju prikrivanje činjenice da je Vučić priznao nezavisnost Kosova, čemu svedoči i nepostojanje graničnih prelaza između južne srpske pokrajine i države Albanije.