Veruović – Navodi portala 24 sedam imaju za cilj moju diskreditaciju

0
222

Govoreći o navodima portala 24 sedam, Milan Veruović, nekadašnji prvi pratilac premijera Zorana Đinđića je rekao da je u pitanju portal koji stavlja na uvid nepotpisana dokumenta pri čemu za cilj ima da njega diskredituje zbog iznošenja istine u slučaju ubistva Zorana Đinđića.

Portal 24sedam došao je u posed dokumenta Bezbednosno-informativne agencije iz 2004. godine, koji nosi oznaku DRŽAVNA TAJNA, a u njemu su navedene mnogobrojne ličnosti, kao i događaji, iz čijeg se delovanja može izvesti zaključak o stvarnoj pozadini ubistva premijera, odnosno događajima koji predstavljaju uvod u ovaj teroristički čin. Sa bezbednosnog aspekta, kako piše u ovom dokumentu, veoma su indikativni i kontakti Vladimira Jovanovića Japanca sa Milanom Veruovićem, bivšim radnikom VI Uprave BIA, i nekadašnjim pripadnikom ličnog obezbeđenja pokojnog Zorana Đinđića. Zamolili smo Milana Veruovića za komentar.

Kako je navedeno na portalu 24sedam u dokumentu pod oznakom DRŽAVNA TAJNA za Vladimira Jovanovića Japanca, raspolaže se podacima da je održavao veoma bliske i intenzivne kontakte sa izvesnim Jocom-Belim iz interventne brigade MUP Srbije, od kojeg je u više navrata tražio da propusti automobile koje voze članovi njegove grupe. Sa bezbednosnog aspekta veoma su indikativni i kontakti Jovanovića sa Milanom Veruovićem, nekadašnjim pripadnikom ličnog obezbeđenja pokojnog Zorana Đinđića. Navedeno je da je tokom 2001. i 2002. godine, Veruović u više navrata činio usluge Jovanoviću, vezano za pružanje informacija o razlozima raspisivanja policijskih potraga za istim. Između ostalog, kako je navedeno na ovom portalu, Veruović je početkom novembra 2001. godine obavestio Japanca da za njim traga Državna bezbednost, dok je prilikom jedne policijske racije preuzeo Jovanovića ispred njegovog stana, kako bi sprečio njegovo hapšenje. Sredinom 2001. godine, Veruović se angažovao i oko ukidanja poternice za Jovanovićem, u kom kontekstu mu je pružao obećanja da će kontaktirati sa advokatima Seadom Spahovićem i Strahinjom Kastratovićem.

Govoreći o navodima portala 24 sedam Milan Veruović, nekadašnji prvi pratilac premijera Zorana Đinđića je rekao da je u pitanju portal koji stavlja na uvid nepotpisana dokumenta pri čemu za cilj ima da njega diskredituje i da time dovede u pitanje sve o čemu je on govorio proteklih skoro 19 godina, Međutim, on je napomenuo da i dalje ne odustaje od činjenica i istine niti od traženja odgovornosti za događaje 12. marta 2003. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here