Milan Dumanović – Režim će koristiti Dijanu Hrkalović da njome prikrije afere i veze sa kriminalom

0
87

Aktuelni režim će koristiti Dijanu Hrkalović da njome prikrije druge afere i povezanost vlasti sa huliganskim grupama i kriminalom izjavio je bivši pripadnik Uprave kriminalističke policije Milan Dumanović i dodao da očekuje da ona bude osuđena za brojna krivična dela, a ne samo za delo koje joj se trenutno stavlja na teret.

Protiv Dijane Hrkalović je podignuta optužnica zbog sumnje da je trgovala uticajem, a kako pojedini mediji navode, dokazi koje poseduje tužilaštvo su praktično na “klimavim nogama”, te se postavlja pitanje da li je njeno privođenje, kasnije puštanje na slobodu i ponovno privođenje bilo neki vid zamajavanja javnosti. Milana Dumanovića, bivšeg pripadnika Uprave kriminalističke policije (UKP) i jednog od osnivača pokreta Oslobođenje, upitali smo da li je u ovom slučaju reč o zamajavanju javnosti i kakvi su dokazi protiv Dijane Hrkalović.

Dijana Hrkalović je uhapšena 15. oktobra zbog sumnje da je izvršila trgovinu uticajem te da je uklanjala dokaze posle ubistva Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama, u Ulici kraljice Marije u Beogradu, početkom 2017. godine. Hrkalović je nešto manje od dva meseca bila u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu nakon čega je puštena da se brani sa slobode, ali to nije dugo trajalo. Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je 24. decembra rešenje Specijalnog suda kojim je 10. decembra ukinut pritvor bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović i naložio da se ponovo razmotri predlog tužioca za određivanje pritvora zbog opasnosti od bekstva. Komentarišući njeno hapšenje, puštanje na slobodu i ponovno privođenje Milan Dumanović, bivši pripadnik UKP-a i jedan od osnivača pokreta Oslobođenje, je rekao da će aktuelni režim koristiti Dijanu Hrkalović da njome prikrije druge afere i povezanost vlasti sa huliganskim grupama i kriminalom. Dumanović je rekao da očekuje da Hrkalovićeva bude iza rešetaka ne samo kao osuđena za trgovinu uticajem nego i kao osuđena za brojna druga krivična dela.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here