Ministar Stefanović – Sastanak sa ambasadorkom Ujedinjenog kraljevstva

0
80

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Šan Kristinom Meklaud.

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Šan Meklaud i tom prilikom ukazao na značaj predstojeće uzvratne zvanične posete Londonu, na poziv britanskog ministra odbrane Bena Volasa, što je još jedna prilika za razgovore na strateškom nivou o pitanjima od zajedničkog interesa.

Ministar odbrane je, takođe, izrazio zahvalnost za uručene donacije britanske strane Ministarstvu odbrane Republike Srbije, kao i za školovanje pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u vojnoobrazovnim ustanovama Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske. Stefanović je posebno izdvojio značaj zajedničkog angažovanja u multinacionalnoj operaciji na Kipru, koja je kruna dosadašnje vojne saradnje i podsticaj za dalje unapređenje ukupnih odnosa dve zemlje.

Ambasadorka Meklaud naglasila je značaj zvanične posete ministra Stefanovića Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Severne Irske. Ona je istakla zainteresovanost britanske strane za dalji razvoj vojno-vojne saradnje kroz realizaciju vojnih vežbi, zajedničko učešće u multinacionalnim operacijama i u oblasti vojnomedicinske saradnje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here