Novosti na sajtu Saveza pčelarskih organizacija Srbije

0
99

Savez pčelarskih organizacija Srbije reorganizovao je svoj sajt pa je posetiocima sajta na raspolaganju nova rubrika pod nazivom „Za potrošače“, rubrika „Osnovno o medu“, kao i stranice „Sprečavanje pojave alergije na pčelinji otrov i polen“ i „Deca ti se rađala“.

U Novoj godini došlo je i do nove reorganizacije sajta Saveza pčelarskih organizacija Srbije, tako što je otvorena nova rubrika u glavnom meniju pod nazivom „Za potrošače“. U ovu rubriku smeštena je maloprodajna berza meda gde svaki potrošač meda može lako da nađe svakog člana SPOS-a koji sebi otvori besplatnu stranicu sa prezentacijom svoje ponude. Tu je naravno i ponuda meda kroz velikoprodaju, gde svaki član SPOS-a koji nije zadovoljan otkupnim cenama ili uslovima otkupa meda u Srbiji, može da ponudi svoj med kroz prodaju na veliko.

Otvorena je nova rubrika „Osnovno o medu“ kroz koju potrošači mogu da se upoznaju sa osnovnim vrednostima meda, ali i drugih pčelinjih proizvoda. Posebna stranica o kristalisanju meda svakome će do detalja objasniti ovaj prirodni proces. Tu je i stranica „Sprečavanje pojave alergije na pčelinji otrov i polen„. Na kraju se nalazi rubrika „Deca ti se rađala„, preko kojih roditelji najmanje dva maloletna deteta mogu da dođu do besplatne tegle meda, što je skromni doprinos Saveza podsticaju rađanja. SPOS poziva sve autore koji imaju kvalitetne tesktove na temu vrednosti pčelinjih proizvoda da ih pošalju radi objave u ovoj rubrici.

Savez pčelarskih organizacija Srbije, zaključno sa 2021. godinom ima 8.047 članova. Prosečan broj košnica po pčelaru SPOS-a je 68,3 košnica. 8,1% članova SPOS-a su žene, što je najveći procenat od 2013. godine, od kada Savez vodi statistiku o tom podatku. Preko 100 košnica ima 1.816 članova SPOS-a, od toga ih je sa preko 200 košnica čak 96. Prosečna starost članova Saveza u 2021. godini iznosila je 57,2 godine. Do 40 godina starosti je 1.226 članova, koji ukupno imaju 77.181 košnicu, odnosno 62,95 košnica po pčelaru. Od 41 do 50 godina starosti je 1.462 članova koji ukupno imaju 105.601 košnicu, odnosno 72,23 košnice po pčelaru. Od 51 do 60 godina starosti je 1639 članova koji ukupno imaju 122.567 košnica, odnosno 74,78 košnica po pčelaru. Viber grupa SPOS-a ima 4.321 člana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here