Srđan Škoro – Svi izbori kod nas pa i ovaj referendum su bili potpuno neregularni

0
84

Novinar Srđan Škoro je izjavio da  moramo kao društvo potpuno da promenimo sistem ako hoćemo regularne izbore i kako bi svi koji vrše nepravilnosti i učestvuju u izbornoj krađi snosili zakonske sankcije.

Programski direktor organizacije CRTA Raša Nedeljkov rekao je da je njihova posmatračka misija zabeležila nepravilnosti tokom glasanja na referendumu u Novom Pazaru u vidu ubacivanju glasačkih listića u kutije. Nedeljkov je rekao da je njihov posmatrač „svedočio direktnom ubacivanju više desetina glasačkih listića u glasačku kutiju“. Međutim, kako je naglasio, broj i učestalost tih nepravilnosti nisu mogli da utiču na rezultate. Pitali smo novinara Srđana Škora za mišljenje kakva je bila regularnost referenduma i kako ocenjuje njegove rezultate?

Programski direktor organizacije CRTA Raša Nedeljkov izjavio je za N1 da su njihovi posmatrači tokom glasanja na referendumu zabeležili različite pojedinačne slučajeve nepravilnosti i prijavili  neuobičajenu pojavu povećanog prisustva neidentifikovanih ljudi na biračkim mestima koji su praktično upravljali radom biračkih odbora, dok su neki od njih upućivali direktne pretnje posmatračima CRTE. Kako je naveo Nedeljkov, građani Srbije su glasali sa 57,4 odsto za promenu Ustava, dok je protiv promene glasalo 41,6 procenata izašlih, a izlaznost je iznosila 29,6 odsto.

Komentarišući regularnost i rezultate referenduma, Srđan Škoro je rekao da je i ovaj referendum potpuno neregularan kao kao što su bili i svi prethodni izbori kod nas, i da ako želimo regularnost izbornog procesa moramo kao društvo potpuno da promenimo sistem kako bi oni koji učestvuju u vršenju nepravilnosti i izbornim krađama završili u zatvoru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here