Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin potpisao je danas sa dekanima sedam visokoobrazovnih ustanova u Srbiji Sporazum o poslovnoj saradnji između Ministarstva i tih visokoškolskih ustanova po osnovu kojeg će biti omogućena stručna praksa, naučno-stručna saradnja i stipendiranje studenata. 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin potpisao je danas sa dekanima sedam visokoobrazovnih ustanova u Srbiji Sporazum o poslovnoj saradnji između Ministarstva i tih visokoškolskih ustanova. Sporazum je potpisan sa Mašinskim, Elektrotehničkim, Matematičkim, Saobraćajnim i Fakultetom organizacionih nauka u Beogradu, kao i sa Elektronskim fakultetom u Nišu i Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu. Po potpisivanju Sporazuma, ministar policije Aleksandar Vulin naglasio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova okrenuto ka ulaganju u budućnost, u jačanje svojih kapaciteta, ali i preduzimanju koraka koji će omogućiti da u danima koji dolaze imamo stručne, obučene kadrove, koji će umeti i biti sposobni i spremni da odgovore na sve nove izazove koje ta budućnost donosi.

Vulin je poručio da Ministarstvo unutrašnjih poslova prvenstveno čine čestiti, obrazovani i kvalitetni ljudi koji svoj posao obavljaju vrlo profesionalno te da je ministarstvo danas u prilici da ulaže u opremu i naoružanje, ali i da ulaže u svoje buduće kadrove.  Prema rečima ministra Vulina, Sporazum potpisan sa ovim renomiranim visokoškolskim ustanovama omogućiće, između ostalog, da najbolji studenti koji se ističu posebnim znanjem i sposobnostima budu stipendisti Ministarstva unutrašnjih poslova i da sutra kada diplomiraju postanu pripadnici srpske policije, spremni da zaštite svoju zemlju i narod.

Ministar Vulin je, takođe, podsetio da Ministarstvo unutrašnjih poslova ovu vrstu sporazuma već ima sa Kriminalističko-policijskim univerzitetom, Fakultetom bezbednosti i Vazduhoplovnom akademijom u Beogradu.