Radovi majstora fotografije na izložbi „Moj izbor“ u Savremenoj galeriji

0
33

Ljubitelji dobre fotografije imaju priliku da, do 14. februara, u Savremenoj galeriji posete Kolektivnu izložbu umetničkih crno-belih fotografija koja nosi naziv „Moj izbor“ .

Izložbu fotografija “Moj izbor”, koja je otvorena u Savremenoj Galeriji, u Zrenjanin je doveo Fotografski dokumentacioni centar, a na njoj su predstavljeni radovi šestorice majstora fotografije. Značaj ove izložbe za Zrenjanin, grad bogate fotografske istorije i grad koji pretenduje na to da u njemu bude otvoren Muzej fotografije, izuzetno je velik.

Idejni tvorci izložbe „Moj izbor“ su fotograf Nino Rakićević i novinarka Mia Medaković. Šest izuzetno značajnih savremenih fotografa, Tomislav Peternek, Imre Sabo, Goran Kukić, Nino Rakićević, Željko Sinobad i Igor Mandić, napravili su izbor od po pet radova za izložbu fotografija „Moj izbor“. Autori su birali neke od svojih najznačajnijih i najreprezentativnijih radova, a svi su se saglasili da je crno-bela fotografija prava fotografija i fotografija koja ima dušu. Izložba „Moj izbor“ će u Savremenoj Galeriji biti postavljena do 14. februara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here