Bivši predsednik Opštine Sečanj novi načelnik Srednjobanatskog okruga

0
230

Predrag Rađenović, bivši predsednik Opštine Sečanj, novi je načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga. On je na tom mestu zamenio Snežanu Vučurević koja je funkciju načelnika vršila od 2017. godine.

Doskorašnji predsednik Opštine Sečanj Predrag Rađenović novi je načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga, čije je sedište u Zrenjaninu, odlučila je Vlada Republike Srbije na sednici održanoj 28. januara, na kojoj je i dosadašnja načelnica okruga Snežana Vučurević razrešena te dužnosti. Inače ona se na čelu Srednjobanatskog upravnog okruga nalazila od februara 2017. godine.

Rađenović je za predsednika opštine Sečanj izabran u aprilu 2017. godine, nakon smrti njegovog prethodnika Predraga Miloševića Karasija. Pre toga, dužnost zamenika predsednika opštine Sečanj obavljao je devet godina, a pre toga je bio 12 godina šef mesne kancelarije u Krajišniku. Član je Srpske napredne stranke. Predrag Rađenović je pre mesec dana, pod pritiskom stranke, a pre svega koordinatora za Opštinu Sečanj Gorana Đakovića, podneo ostavku na mesto predsednika opštine.

Nezadovoljstvo radom lokalne samouprave u Sečnju traje nekoliko godina. Nezadovoljno je kako članstvo Srpske napredne stranke, tako i njeno rukovodstvo, a gotovo svakodnevna tema je ponašanje predstavnika stranke u ovoj opštini, njihova bahatost i osionost, kao i rasipanje novca iz opštinske kase. Sve to su uvideli i građani pa je na izborima u 2020. godini došlo do odvajanja članova SNS i nastupa samostalnih kandidata koji su osvojili podršku birača i ušli u lokalnu skupštinu. Sem toga, prošle godine na izborima za članove Savete mesnih zajednica Srpska napredna stranka preživela je težak poraz, kada je na četiri mesta od deset, koliko ih je u opštini Sečanj, pobedu, i to ubedljivo, odnela opozicija. Podsetićemo samo da su u Sutjesci sva mesta u Savetu mesne zajednice zauzeli predstavnici opozicije.

Opravdano se smatra da smenom Predraga Rađenovića SNS, već sada zabrinuta za izborne rezultate i opstanak na vlasti i u strahu od ponavljanja loših izbornih rezultata, u Sečnju želi da postigne bolju motivisanost birača i članstva stranke na predstojećim izborima u aprilu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here