Profesor Vukoman Maksimović – Na knjigama svet počiva

0
87

Profesor Vukoman Maksimović, doživotni predsednik Ekološkog pokreta „Panonska zora“ uputio je važne poruke svim prijateljima knjige i onima koji će to tek postati. Jedna od njih je da na knjigama svet počiva.

Profesor Vukoman Maksimović, doživotni predsednik Ekološkog pokreta „Panonska zora“ uputio je važne poruke svim prijateljima knjige. Kao autor knjige „Ekologija – nauka sadašnjosti i budućnosti“ koja bi trebalo da uđe u sve škole Srbije, on je napomenuo da je u ovom vremenu knjiga pred naletom kompjutera, televizije i filma, ali da uprkos ovom naletu i dalje veruje da će knjiga i dalje ostati pravi i iskreni prijatelj čoveku.

Vredne poruke koje je uputio ljubiteljima knjige, ali i onima koji tek treba da se posvete književnim delima glase: Na knjigama svet počiva! Knjiga nema vrednost ako se ne čita! Čitanje otkriva misli i dušu ljudi. Kuća bez knjiga je isto što čovek bez duše. Knjiga gradi spomenike u srcu onoga ko je čita. Najlepši poklon da nekome poklonite jeste knjiga. Knjiga prvazilazi egipatske spomenike – piramide. Domovina se brani knjigom i đačkom brigom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here