Protest poljoprivrednika u Zrenjaninu

0
374

Poljoprivrednici iz Zrenjanina i okoline organizovali su danas protest kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog visokih cena đubriva i goriva i nebrige države za situaciju u kojoj se nalaze.

Poljoprivrednici iz Zrenjanina i okoline okupili su se u prepodnevnim časovima ispred Kristalne dvorane odakle su krenuli u protestnu vožnju gradom kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog visokih cena đubriva i goriva, neadekvatnog subvencionisanja poljoprivrednika, ali i celokupne, kako su rekli, neodgovorne agrarne politike vlasti.

Ukoliko se zahtevi ne ispune poljoprivrednici najavljuju radikalizaciju protesta.

Poljoprivrednike je na ovaj potez, kako su rekli, nateralo sve teže stanje u poljoprivredi i nebriga države za ljude koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom. Rešenje, smatraju, postoji, ali ne veruju u volju Vlade i ministarstva poljoprivrede da se problemi reše i stanje u poljoprivredi popravi, što bi bilo od koristi ne samo za njih nego i za celu državu.

Danas su protestovali i ratari sa Uba, iz Batočine, Lapova i Rače, kao i oni u vojvođanskim selima Dolovo i Sakule, a protest su za sutra najavili i proizvođači iz Šapca.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here