Društvo računovođa i revizora Zrenjanin – Sertifikacija za računovođe i revizore

0
280

Diplomirani ekonomista Dušanka Buzadžija, zakonski zastupnik Društva računovođa i revizora Zrenjanin izjavila je da je ovo društvo protiv toga da se poslom računovođe bave lica koja nemaju profesionalna stručna zvanja u računovodstvu te da je neophodno da se ta lica sertifikuju.

Društvo računovođa i revizora Zrenjanin osnovano je 1954. godine, a već dvadeset godina diplomirani ekonomista Dušanka Buzadžija, zakonski zastupnik društva, bori se za status i profesionalizam računovođa i revizora. 2006. godine društvo je poslalo Ministarstvu finansija dopis za sertifikovanje profesionalnih, stručnih zvanja u računovodstvu kako bi se selektovalo ko vrši sastavljanje, slanje i obradu finanijskih izveštaja.

Društvo računovođa i revizora Zrenjanin na prvom mestu ističe značaj postojanja profesionalnih stručnih zvanja, a zahtevaju da ona budu uvedena i kod budžetskih korisnika.

Dušanka Buzadžija je apelovala na sve privredne subjekte u gradu da pomognu društvu da postane član Međunarodne federacije računovođa što bi smanjilo troškove odlaska do Beograda i troškove naknada i literature, a samim tim pomogli bi da se u gradovima širom Srbije organizuje i edukacija i polaganje profesionalnih stručnih zvanja u računovodstvu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here