Pavić – Turska nema kapacitet da bude posrednik između Rusije i Ukrajine

0
67

Politikolog Aleksandar Pavić je istakao da Turska nema kapacitet da bude posrednik između Rusije i Ukrajine u njihovim spoljnopolitičkim sukobima, te da je poslednja Erdoganova izjava ukazala na to da je Turska mnogo više upućena na Rusiju i da se ne može svrstati u antiruski kamp.

Ako bi ruska vojska umarširala u Ukrajinu, Turska bi takođe mogla mnogo da izgubi i zato predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan želi da posreduje u odnosima Rusije i Ukrajine, piše Dojče vele, ali i dodaje da mnogi stručnjaci smatraju da nema izgleda za uspeh. Politikologa Aleksandra Pavića pitali smo da li ima izgleda za Erdoganov uspeh u posredovanju i kakav epilog očekuje.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je prilikom posete  Kijevu da je njegova zemlja spremna da učini ono što je u njenoj moći da se reši ukrajinsko-ruska kriza i ponudio da bude domaćin sastanka lidera Ukrajine i Rusije.

Komentarišući ovu ponudu Turske, politikolog Aleksandar Pavić je istakao da Turska nema kapacitet da bude posrednik za Rusiju u njenim spoljnopolitičkim sukobima i izazovima, te dodao da je poslednja Erdoganova izjava da Zapad nije doprineo normalizaciji odnosa između Rusije i Ukrajine, ukazala na to da je Turska mnogo više upućena na Rusiju i da se ne može svrstati u antiruski kamp.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here