Siniša Ljepojević o ukidanju protivepidemijskih mera u Velikoj Britaniji

0
288

Komentarišući epidemiološku situaciju u Velikoj Britaniji posle ukidanja protivepidemijskih mera, novinar Siniša Ljepojević je izjavio da se u ovoj ostrvskoj državi živi potpuno normalno i istakao da se jedine restrikcije koje su ostale na snazi odnose na putovanja i ulazak u Veliku Britaniju, ali da bi i one trebalo do kraja marta da budu ukinute.

Švedska se pridružila drugim evropskim zemljama u najavi ukidanja ograničenja zbog epidemije korona virusa. „Vreme je da ponovo otvorimo Švedsku“, rekla je premijerka Magdalena Anderson. Švedska će omogućiti ljudima da u restorane odlaze bez ograničenja broju posetilaca, a biće ukinute i mere koje se odnose na radno vreme ugostiteljskih objekata. Planirano je ukidanje provere potvrda o vakcinaciji, kao i nošenje zaštitnih maski u javnom prevozu. Kakvo je stanje u Londonu kada su upitanju protivepidemijske mere pitali smo novinara Sinišu Ljepojevića.

Britanski premijer Boris Džonson ukinuo je mere protiv COVID-19 koje su uvedene kako bi se suzbilo brzo širenje korona virusa u Engleskoj, navodeći da naučnici veruju da je ovaj  virus dostigao vrhunac na nacionalnom nivou. Džonson je rekao u parlamentu da maske za lice i COVID propusnice ubuduće neće biti obavezne, kao i da se povlače saveti za rad od kuće.

Govoreći o trenutnoj situaciji kada su u pitanju protivepidemijske mere u Velikoj Britaniji novinar Siniša Ljepojević je izjavio da se jedine restrikcije koje su ostale na snazi u ovoj ostrvskoj zemlji odnose na putovanja i ulazak u Veliku Britaniju, ali da bi trebalo da do kraja marta budu potpuno ukinute.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here