Vučić – Sastanak sa Jevgenijem Primakovim

0
55

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Jevgenijem Primakovim, rukovodiocem Federalne agencije za zajednicu nezavisnih država, sunarodnike u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa rukovodiocem Federalne agencije za zajednicu nezavisnih država, sunarodnike u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju Jevgenijem Primakovim, o kulturnoj, naučnoj i obrazovnoj saradnji dveju zemalja, kao i o sveukupnim bilateralnim srpsko-ruskim odnosima.

Predsednik Vučić i Primakov su ovom prilikom razmotrili konkretne predloge za snaženje kulturne saradnje, poput redovne razmene izložbi i gostovanja pozorišnih i operskih predstava, kao i za saradnju na polju obrazovanja, koja podrazumeva popularizaciju ruskog jezika i redovnu razmenu studentskih stipendija, uz povećanje njihovog broja.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost ruskoj državi i ruskim umetnicima za pomoć u unutrašnjem oslikavanju Hrama Svetog Save u Beogradu. Takođe je istaknuta važnost podrške koju ruska strana izražava za očuvanje i zaštitu srpske kulturne i verske baštine na Kosovu i Metohiji u UNESKO i drugim međunarodnom forumima. Dvojica sagovornika su razmotrili i situaciju u regionu Zapadnog Balkana i na istoku Evrope.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here