Žika Gojković – Postoji samo jedan POKS

0
140

Postoji samo jedan POKS, a stvaranje još jednog, lažnog POKS-a, učinjeno je kako bi se izvršio udar na političku ideju koja je u proteklih nekoliko meseci imala neverovatan rast rejtinga na političkoj sceni Srbije.

Koalicija NADA upozorila je da Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu još nije izvršilo izmenu podataka o novom zastupniku Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) u registru političkih stranaka iako je kako se navodi, istekao zakonski rok od 30 dana. Iz koalicije su naveli da je time “onemogućeno” POKS-u da učestvuje na izborima pod tim imenom. Vojislav Mihailović je rekao da će iskoristiti “sva pravna sredstva” da izborna lista Dveri i dela POKS-a na čijem je čelu Žika Gojković ne bude prihvaćena. Kako ocenjuje ovu Mihailovićevu izjavu pitali smo Žiku Gojkovića.

Vojislav Mihailović, predsednik jednog dela POKS-a izjavio je nedavno da se dok traje upravni spor na glasačkom listiću ne može koristiti ime stranke koja je u sporu te da zbog neaužurnisti ministarstva državne uprave i lokalne samouprave POKS-u nije omogućeno da na izborima nastupi sa tim imenom.   Zbog toga je Glavni odbor POKS-a potvrdio odluku o izlasku na izbore sa DSS u okviru Srpske koalicije NADA, a naziv izborne liste, sadržaće ime ZA KRALjEVINU SRBIJU, kao na prošlim izborima.

Sa druge strane, frakcija POKS-a okupljena oko predsednika Žike Gojkovića na aprilskim izborima nastupiće u koaliciji sa Srpskim pokretom Dveri u okviru Patriotskog bloka. Oni su istakli da koalicija NADA obmanjuje narod i medije zloupotrebljavajući ime POKS te da su prinuđeni da na to reaguju i pravnim putem i da će kako bi zaštitili svoje ljude, svoje ime, svoj logo, ideje i politički program podneti krivične prijave protiv uzurpatora koji se lažno predstavljaju i njihovih partnera koji im u tome daju podršku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here