Boris Tadić – Imam kapacitet da pobedim Vučića na predstojećim izborima

0
155

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić je izjavio da ima potencijal da pobedi svakog protivkandidata na predsedničkim izborima, ali da ne može sam, jer je za pobedu potrebna saradnja stranaka.

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je da će odluku o tome da li će se kandidovati za predsednika Srbije doneti spram procene da li drugi kandidati mogu da pobede Aleksandra Vučića i da se uspešno suoče sa ogromnim izazovima koji će ostati nakon ove vlasti. Da li on ima kapacitet da pobedi Aleksandra Vučića i šta je to sa čim će morati da se suoči onaj ko pobedi Vučića na aprilskim izborima pitali smo Borisa Tadića.

Ako bivši predsednik Srbije Boris Tadić odluči da se ponovo kandiduje na predstojećim predsedničkim izborima mogao bi da računa na glasove pojedinih birača socijalista, među kojima Tadić ima najveću podršku posle šefa socijalista Ivice Dačića i predsednika SNS Aleksandra Vučića, pokazali su rezultati istraživanja javnog mnjenja jedne nevladine organizacije, u koje je Danas imao uvid.

U poređenju sa merenjem podrške koju bi Tadićeva Socijaldemokratska stranka mogla da dobije na parlamentarnim izborima, pomenuto istraživanje je pokazalo da Tadić ima neuporedivo veći lični rejting od rejtinga njegove partije. Kao najveća prepreka da ostvari značajniji rezultat na predsedničkim izborima navodi se to što Tadić  ima nedovoljno veliku podršku među onim ispitanicima koji su opoziciono nastrojeni a koji bi na republičkim izborima glasali za neku od dve najjače opozicione kolone, koaliciju “Ujedinjena Srbija“, ili zeleno-levi blok koji će na izbore izaći pod sloganom „Moramo”.

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić je izjavio da se nikada nije kandidovao za predsednika države iz ličnih razloga, već se vodio principom korisnosti za građane i zemlju i istakao da uvek ima potencijal da pobedi svakog protivkandidata, ali da mu je za to potrebna saradnja stranaka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here