Milan Stamatović – Da građani budu nosioci suvereniteta

0
70

Na predstojećim izborima koalicija Suverenisti boriće se za suverenističke ideje, koje podrazumevaju zaštitu nacionalnih interesa i decentralizaciju, izjavio je Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije, koja će nastupiti u ovoj koaliciji zajedno sa strankom Dosta je bilo i pokretom Živim za Srbiju.

Zdrava Srbija nastupiće na predstojećim izborima u koaliciji „Suverenisti“ koju pored ove stranke čine i stranka Dosta je bilo i pokret Živim za Srbiju. Koji su zajednički imenitelji ovih političkih grupacija koji su ih povezali u koaliciju i kakve rezultate koalicije očekuje na izborima 3. aprila pitali smo predsednika stranke Zdrava Srbija Milana Stamatovića.

Stranke Dosta je bilo, Zdrava Srbija Milana Stamatovića i Živim za Srbiju Jovane Stojković dogovorili su zajednički izlazak na parlamentarne izbore na listi Suverenisti.

Predsednik stranke Dosta je bilo Saša Radulović rekao je da je koalicija za izbore nastavak saradnje te tri stanke nakon njihove zajedničke borbe protiv ustavnih promena i istakao da za koaliciju „Suverenisti” Srbija nema alternativu, jer je našoj zemlji potrebna nova politika i da će se ta koalicija zalagati za domaću privredu, smanjenje poreza i doprinosa i ostanak mladih u zemlji.

Predsednik stranke Zdrava Srbija Milan Stamatović je izjavio da su ove tri stranke napravile korektan sporazum u korist Srbije i građana Srbije koji imaju za koga da glasaju, jer kako je rekao, ova koaliciju nudi jasan plani i program i rešenja iza kojih stoji, te se nada dobrim rezultatima i ulasku koalicije u parlament.

Suverenisti smatraju da su svi građani Srbije rodoljubi i da svi vole svoju zemlju te veruju u slobodu svakog pojedinca, u demokratiju i suverene države koje međusobno sarađuju te ističu da svaka suverenistička opcija ima odgovornost prema biračima da ne ostane ispod cenzusa.

Suverenisti se zalažu za suverenu Srbiju, odbranu KiM, Republike Srpske i položaja srpskog naroda u regionu, kao i za borbu protiv pretvaranja Srbije u nemačku koloniju jeftine radne snage i parkinga za prljave tehnologije, te protiv ulaska Srbije u EU koja je postala projekat banaka i globalnih korporacija i postala instrument nemačke kolonijalne politike na Balkanu.  Suverenisti se bore za zdrav vazduh, vodu i zemlju i  protiv svakog ukidanja slobode ljudi, protiv kovid ausvajsa, za Srbiju sa jakom domaćom privredom, ekonomski jakim seljakom i domaćinom i za očuvanje identiteta i kulture.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here