Petar Đurić – Fondacija “Ćale ovo je za tebe” nastavlja sa humanitarnim akcijama

0
168

Fondacija “Ćale ovo je za tebe” sem pomoći deci talentovanoj za umetnost koja nemaju uslova za školovanje i pružanja pravne pomoći obespravljenima, bavi se i drugim oblicima humanitarnog rada, a jedna od budućih akcija biće i pomoć dvema porodicama sa Kosova i Metohije, najavio je osnivač fondacije, Petar Đurić.

Fondacija “Ćale, ovo je za tebe!” osnovana je u čast slikara Ljubiše Đurića, a ta humanitarna organizacija pomagaće deci talentovanoj za umetnost koja nemaju uslova za školovanje i pružati pravnu pomoć obespravljenima, saopštio je osnivač Petar Đurić. Đurić je u saopštenju rekao da će fondacija, osnovana u čast njegovog oca Ljubiše Đurića, čuvati i negovati njegov lik i delo pomaganjem nadarenoj deci, ali da će se baviti i svim drugim oblicima humanitarnog rada. Koje su najznačajnije aktivnosti fondacije pitali smo Petra Đurića, sina slikara Ljubiše Đurića.

Osnivač Fondacije “Ćale ovo je za tebe” Petar Đurić je izjavio da s obzirom na to da država nema sluha za umetnost, smatra da je plemenita misija pomoći mladim ljudima da ostvare svoje snove, te da će ova fondacija pružati i pravnu pomoć ljudima koji su oštećeni postupanjem i nepostupanjem institucija države Srbije. Đurić je najavio sledeću akciju fondacije kojom će se pomoći pojedinim sportskim kolektivima i dvema porodicama na Kosovu i Metohiji te pozvao sve dobronamerne ljude da se pridruže i pomognu fondaciji u narednim humanitarnim akcijama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here