Dačić – Sastanak sa ambasadorom Republike Azerbejdžan

0
72

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije primio je danas ambasadora Republike Azerbejdžan u Republici Srbiji Nj.E. Kamila Hasijeva.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić istakao je tokom razgovora sa ambasadorom Republike Azerbejdžan u Republici Srbiji, njegovom ekselencijom Kamilom Hasijevim, da su bilateralni odnosi sa Azerbejdžanom pre svega prijateljski, zasnovani na međusobnom razumevanju. Izrazio je želju da se nastavi sa daljim produbljivanjem i jačanjem sveukupne saradnje, pa i parlamentarne, naročito u godini kada se obeležava 25. godišnjica od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Hasijev je istakao da su politički odnosi na visokom nivou i da se zasnivaju na međusobnom uvažavanju i poštovanju principa međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta. Takođe je pohvalio dosadašnju bilateralnu i multilateralnu saradnju koju ostvaruju parlamenti dveju država, naročito u okviru Interparlamentarne unije.

Sagovornici su razgovarali o predstojećim predsedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima u Srbiji, koji su raspisani za 3. april i saglasili se da nakon istih rade na organizaciji parlamentarnih poseta na visokom nivou kako bi doprineli unapređenju sveukupnih odnosa i jačanju prijateljstva između dvaju naroda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here