Vulin – Otvaranje prostorija Odeljenja za vanredne situacije u Prokuplju

0
121

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin otvorio je danas u Prokuplјu renovirane prostorije Odelјenja za vanredne situacije u tom gradu i potpisao sa gradonačelnikom Prokuplјa Memorandum o saradnji na osnovu kog će ovaj grad ustupiti na korišćenje Žandarmeriji kompleks bivše baze Vojske Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin otvorio je danas u Prokuplјu renovirane prostorije Odelјenja za vanredne situacije u tom gradu i istakao da čitava Srbija ceni požrtvovanost i hrabrost vatrogasaca-spasilaca, te da će država nastaviti da ulaže u pobolјšanje uslova rada vatrogasaca kroz nabavku nove, savremene opreme, izgradnju novih i adaptaciju postojećih objekata. Vatrogasci-spasioci su lјudi koji su istinski heroji, koji su tu kada je teško, spremni da rizikuju sopstveni život da bi spasili tuđi, a nikada ne traže pohvale i zahvalnost za to, istakao je ministar Vulin. On je kazao da država jednako ulaže u sve krajeve Srbije i da je bezbednost svih građana podjednako važna. Ukazavši na to da su vatrogasci na teritoriji grada  Prokuplјa od početka godine intervenisali gotovo 90 puta, od čega je najveći broj intervencija bio na požarima, ministar policije Aleksandar Vulin je još jednom apelovao na građane da ne pale travu i nisko rastinje na otvorenom, jer time mogu izazvati nesagledive posledice i ugroziti svoj i tuđe živote. On je svim pripadnicima civilne zaštite čestitao njihov praznik Svetski dan civilne zaštite i poželeo im uspeh u obavlјanju najodgovornijih zadataka, kojima doprinose sigurnosti i zaštiti svih građana Republike Srbije i njihove imovine. Ministar policije Aleksandar Vulin je precizirao da je na teritoriji Republike Srbije do sada formirano 111 specijalizovanih jedinica civilne zaštite za zaštitu i spasavanje i da je obuku prošlo oko 2.300 pripadnika koji su potpuno spremni za delovanje u slučaju vanrednih situacija.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin potpisao je danas sa gradonačelnikom Prokuplјa Milanom Aranđelovićem u Gradskoj kući Memorandum o saradnji na osnovu koga će ovaj grad ustupiti na korišćenje Žandarmeriji kompleks bivše baze Vojske Srbije od oko pet hektara u kom će biti izgrađen centar za specijalističke obuke ove elitne jedinice policije. Po potpisivanju Memoranduma, ministar policije Aleksandar Vulin je naglasio da je bezbednost građana primarni zadatak Ministarstva unutrašnjih poslova, ali da je to pitanje koje zahteva i posvećenu saradnju svih lokalnih samouprava, naše celokupne zajednice i društva u celini. Gradonačelnik Prokuplјa Milan Aranđelović istakao je da će novi centar za specijalističke obuke Žandarmerije nesumnjivo doprineti većoj bezbednosti Prokuplјa, ali i čitave Srbije, te da je uveren da će iz ovog centra izlaziti hrabri, obučeni pripadnici srpske Žandarmerije, spremni da u svakom trenutku  zaštite svoj narod i zemlјu. Novi centar za specijalističke obuke pored pripadnika Žandarmerije koristiće i druge elitne jedinice MUP-a Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here