Julijana Vincan nastupiće na takmičenju „Pesma za Evroviziju 22“ sa pesmom „Istine i laži“

0
218

Srbija će novog predstavnika i pesmu za Torino birati na festivalu „Pesma za Evroviziju 22“, kroz dva polufinala, 3. i 4. marta, i veliko finale – 5. marta. Na ovom takmičenju pod rednim brojem dva, 4. marta nastupiće Julijana Vincan sa pesmom „Istine i laži“.

Julijana Vincan, rodom iz Boke, školovana u Zrenjaninu, nastupiće na takmičenju „Pesma za Evroviziju 22“. Julijana očekuje podršku stanovnika našeg grada, za koji je vezuju samo lepe uspomene iz školskih i devojačkih dana.

Julijana smatra da joj je muzika sudbinski predodređena, a svoju karijeru započela je upravo u Zrenjaninu.

Julijana će na izboru za pesmu Evrovizije nastupiti druge polufinalne večeri, 4. marta, pod rednim brojem dva, a pesma sa kojom će nastupiti nosi naziv „Istine i laži“. Sa Julijanom će se na sceni naći i Marina Arsenijević (harfa), Milica Božović (bas gitara) i Katarina Popović Radivojević (perkusije). Muziku su pisale kompozitorke iz Švedske, bliznakinje Ilva i Linda Person, za aranžman su odgovorni Željko Veljković i Britanac Džon Metjuz, a autorka teksta je Vildana Husibegović iz Bosne i Hercegovine.

Konkurencija na ovogodišnjem nacionalnom takmičenju „pesma za Evroviziju“ prema Julijaninim rečima veoma je kvalitetna, ali i raznolika tako da će ljubitelji svih muzičkih pravaca moći da uživaju u dobroj muzici tokom dve polufinalne večeri, 3. i 4. marta, kao i tokom finala koje će biti održano 5. marta. Put u Torino izboriće pesma koja bude imala najviše glasova, a o pobedniku će, sem stručnog žirija, odlučivatii gledaoci svojim glasovima.

66. po redu Pesma Evrovizije biće održana u Torinu u Italiji. Polufinalne večeri planirane su za 10. i 12. maj, a finale je zakazano za 14. maj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here