Đorđe Vukadinović o rezultatima istraživanja javnog mnjenja

0
383

Rezultati istraživanja javnog mnjenja koje je uradila Nova srpska politička misao pokazali su da je Srpska napredna stranka doživela ozbiljan pad rejtinga u Beogradu, ali je i pored toga favorit na predstojećim izborima kako u Beogradu tako i u ostatku Srbije izjavio je urednik Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović.

Za Beograd je bolje da dođe do promene vlasti, pokazalo je istraživanje Nove srpske političke misli. To misli 44 odsto građana, dok 38,5 odsto njih smatra da je bolje da posle izbora ostane sadašnja vlast. Đorđe Vukadinović, rukovodilac istraživanja, rekao je da opozicija ima šanse da sruši vlast u Beogradu, kao i da SNS sa Aleksandrom Šapićem i sa SPS-om ima podršku kakvu je samostalno imala pre četiri godine. Zamolili smo ga da nam približi sprovedeno istraživanje i njegove rezultate.

Rezultati istraživanja javnog mnjenja koje je uradila Nova srpska politička misao od 1. do 7. februara pokazali su da je raspoloženje građana usmereno protiv aktuelne vlasti, ali i da dobar deo Beograđana ne zna za koga bi glasao iz opozicionih redova.

Prema rečima Đorđa Vukadinovića, rukovodioca istraživanja i urednika Nove srpske političke misli, Srpska napredna stranka je i dalje favorit kako u Beogradu tako i u ostatku Srbije. Za opozicioni savez, Ujedinjenu Srbiju opredelilo bi se 14 posto birača, a za koaliciju Moramo 12,6 odsto. Cenzus bi prešla koalicija NADA, a ostale stranke opozicije, ostale bi ispod cenzusa.

Istraživanje javnog mnjenja Nove srpske političke misli rađeno je početkom februara telefonskim putem na reprezentativnom uzorku od 900 ispitanika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here