Sečanj – Rehabilitacija puteva i regresiranje mesečnih karata za prevoz učenika

0
102

Nastavlja se rehabilitacija puteva u opštini Sečanj pa su obezbeđena sredstva za preko 2.000 metara puta u Jarkovcu, kao i sredstva za krpljenje udarnih rupa u svih deset naseljenih mesta ove opštine. Druga aktuelnost iz Sečnja odnosi se na regresiranje iznosa za mesečnu kartu za učenike iz opštine Sečanj za šta je iz budžeta izdvojeno 13 miliona dinara.

2021. godine u opštini Sečanj uloženo je preko 107 miliona dinara u okviru projekta “Rehabilitacija lokanih puteva u opštini Sečanj, mesta Boka, Jarkovac i Neuzina” više od 100 miliona obezbedila je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Urađeno je do sada blizu 5 km puta. Sada su opet obezbeđena sredstva za preko 2.000 metara u Jarkovcu u Svetosavskoj uluci, u iznosu od 89 miliona dinara. Kako je saopšteno iz privremenog organa opštine Sečanj, u planu je dodatna rehabilitacija puteva. Trenutno je u toku projektovanje ulica u Boki, Neuzini, Dubici, Krajišniku i Sečnju. Pored ovih radova iz lokalne samouprave obezbeđeno je 3,6 miliona dinara za krpljenje udarnih rupa u svih 10 naseljenih mesta ove opštine.

Opština Sečanj je i ove godine izdvojila iz budžeta ukupno 13 miliona dinara za prevoz učenika. Sva deca iz okolnih sela imaju regresiranu mesečnu kartu za srednju školu u Sečnju u iznosu od 100 odsto. Za putovanje u srednje skole u Zrenjanin plaća se deo iznosa za mesečnu kartu kao i boravak u internatu “Angelina Kojić Gina” u Zrenjaninu. Deca iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva imaju podršku lokalne samouprave u potpunosti. Opština Sečanj svake godine nagrađuje najbolje studente i najbolje učenike i izdvaja značajna sredstva za podršku mladima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here