Ministar Stefanović položio venac povodom Dana sećanja na žrtve NATO agresije

0
81

Ministar odbrane Nebojša Stefanović položio je danas venac kraj spomen-obeležja u kasarni „Jugovićevo“ u Novom Sadu, povodom Dana sećanja na žrtave NATO agresije.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović položio je danas venac kraj spomen-obeležja u kasarni „Jugovićevo“ u Novom Sadu, povodom Dana sećanja na žrtave NATO agresije. Skup je započeo minutom ćutanja i odavanjem pošte svim žrtvama, a pomen poginulima tokom NATO agresije  kraj spomen-obeležja u kasarni “Jugovićevo” služio je vojni sveštenik Prve brigade kopnene vojske kapetan prve klase Đorđe Stojisavljević. Ministar Stefanović je poručio da je tih 78 dana i noći tog paklenog proleća 1999. godine potvrdilo neraskidivu vezu naše vojske i našeg naroda, i da su naši vojnici bili odlučni da brane svoje i da su, iako suočeni sa daleko nadmoćnijim od sebe, neustrašivo branili otadžbinu, jedinu koju svi mi imamo i nisu je izgubili.

Stefanović je rekao da želi da u Novom Sadu pokaže posebno poštovanje prema herojima 240. samostalnog raketnog puka protivvazduhoplovne odbrane naše vojske, koji su dali svoje živote u neravnopravnoj borbi protiv NATO agresije, štiteći svoju zemlju i svoj narod.

Ministar odbrane je venac položio u pratnji zamenika načelnika Generalštaba general-potpukovnika Petra Cvetkovića i zamenika komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO brigadnog  generala Željka Bilića. Vence su položili i predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, delegacije Udruženja ratnih vojnih invalida Novog Sada, porodice poginulih, delegacije Udruženja vazduhoplovaca Vojvodine, SUBNOR-a AP Vojvodine, SUBNOR-a Grada Novog Sada, delegacija Organizacije rezervnih vojnih starešina Grada Novog Sada i Udruženja boraca organa bezbednosti i vojne policije Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here