Predsednik Narodne skupštine primio novog ambasadora Republike Koreje

0
70

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas novog ambasadora Republike Koreje u Republici Srbiji Li Đeunga.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić poželeo je dobrodošlicu i uspešan mandat novom ambasadoru Koreje, ističući da Republiku Koreju Srbija smatra važnim partnerom sa kojim želi da radi na daljem jačanju odnosa. Dačić je podsetio da su bilateralni odnosi između Srbije i Republike Koreje doživeli značajan napredak poslednjih godina, kako u ekonomskoj sferi, tako i u drugim oblastima.

Ambasador Koreje Li Đeung se složio da su bilateralni odnosi dobri i da postoji prostor za njihovo dalje unapređenje. Istakao je da će tokom svog mandata nastojati da promoviše Srbiju kao atraktivnu destinaciju za investicije korejskih firmi i izrazio zadovoljstvo jer u Srbiji raste interesovanje za korejsku kulturu i jezik.

Sagovornici su se složili da bi jačanju bilateralnih odnosa značajno doprinele posete na visokom nivou o kojima je ranije bilo razgovora i dogovorili se da se one realizuju nakon izbora.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here