Dačić – Sastanak sa ministrom turizma Države Izrael Joelom Razvozovom

0
63

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa ministrom turizma Države Izrael Joelom Razvozovom, koji boravi u poseti Beogradu radi učešća na Međunarodnom sajmu turizma.

Predsednik Narodne skupštine sastao se sa ministrom turizma Države Izrael Joelom Razvozovom i tom prilikom izrazio zadovoljstvo stalnim napretkom političkog dijaloga i ekonomske saradnje Srbije i Izraela. Istakao je da je tome posebno doprinelo međusobno poštovanje i solidarnost dva naroda, koji su kroz istoriju često delili sudbinu. Predsednik Skupštine Dačić izrazio spremnost da doprinese daljem unapređenju bilateralnih odnosa, između ostalog kroz razmenu poseta i jačanje parlamentarnog dijaloga. Izrazio je nadu da će se nastaviti dobra komunikacija koja već postoji među različitim telima u parlamentima dve države.

Ministar turizma Države Izrael Joel Razvozov izrazio je zahvalnost na gostoprimstvu i zadovoljstvo što ima priliku da poseti Srbiju. Naglasio je da narod i vlada Izraela ostaju posvećeni očuvanju i jačanju tradicionalnog prijateljstva sa Srbijom. Istakao je da je Izrael zainteresovan da unapredi saradnju u oblasti turizma. Rezultati turističkog prometa su manjeg obima od raspoloživih turističkih mogućnosti i potencijala, uprkos interesovanju izraženom kod stanovništva i nadležnih organa obe države za unapređenjem saradnje u oblasti turizma. Razvozov je izrazio nadu da će Sporazum između dve vlade o saradnji u oblasti turizma, čije se potpisivanje planira tokom ove posete, doprineti uspostavljanju institucionalnog okvira za olakšavanje i jačanje saradnje između pojedinih partnera u turizmu. Najavio je takođe da se 8. aprila ponovo uspostavlja direktan let od Beograda do Tel Aviva.

Sastanku su prisustvovali i predsednici Grupa prijateljstva u Narodnoj skupštini i Knesetu, poslanici Vladimir Marinković i Boaz Toporovski.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here