Ministar Vulin obišao Muzej žrtava genocida

0
105

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas, prilikom obilaska Muzeja žrtava genocida, da je srpski narod kroz svoju  istoriju pretrpeo strašne gubitke i strahote i da nikada ne sme prepustiti zaboravu žrtvu koju je podneo za slobodu i pravdu.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije, Aleksandar Vulin, posetio je danas Muzej žrtava genocida i tom prilikom poručio da ćemo se, ako zaboravimo ko smo, kakvi smo, koliku smo žrtvu kao narod podneli boreći se za istinu i pravdu, koja je neretko bila falsifikovana, iskrivlјena, zloupotreblјena za opravdanje zločina protiv našeg naroda, prepustiti propasti. „Na nama je da podignemo glas i ne dozvolimo da zlikovci pišu istoriju  služeći se obmanama i lažima od mučenika naprave mučitelјe“ istakao je ministar Vulin.

Upravo zato, kako je naglasio, Muzej žrtava genocida ima nemerlјiv značaj za Srbiju i sve Srbe zbog čega je Ministarstvo unutrašnjih poslova opredelјeno da pruži svoj doprinos i pomogne Muzeju u očuvanju sećanja i istorije. Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako je precizirao, obezbedilo je Muzeju informatičku opremu, pomoglo u veštačenjima pojedinih predmeta, a u narednom periodu u štampariji Ministarstva štampaće se „Godišnjak muzeja genocida“.

Ministar je naglasio da je srpska policija kroz istoriju izgubila svoje heroje koji su život dali za građane i Srbiju i da je Ministarstvo otvoreno za saradnju sa Muzejom, kako naši junaci ne bi nikada bili zaboravlјeni i kako bismo očuvali sećanje na njihovu žrtvu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here