Dačić u Narodnoj skupštini ugostio studente Departmana za pravne nauke iz Novog Pazara

0
93

Studenti Departmana za pravne nauke Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru posetili su danas Narodnu skupštinu u Beogradu, a predsednik Skupštine Ivica Dačić dočekao je buduće pravnike i upoznao ih sa istorijom i radom parlamenta.

Predsednik narodne skupštine Republike Srbije ugostio je danas u skupštinskom zdanju studente Departmana  za pravne nauke Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru kojima je rekao da je Skupština dom svih građana i poručio da se osećaju kao kod kuće.

Dačić je naveo da je Skupština raspuštena, te da se u njoj ne zaseda, a da će posle 3. aprila imati nov saziv. On je sumirao dosadašnji rad parlamenta ističući da se radilo u otežavajućim okolnostima zbog korone, ali da su uprkos takvim uslovim doneti značajni zakoni u oblasti energetike, ekologije… naveo je da je dosadašnji saziv parlamenta imao relativno kratak mandat i da će biti upamćen po tome što je sproveo od početka do kraja vrlo detaljnu i kompleksnu proceduru promene uslova, što je učinjeno prvi put u poslednjih 16 godina otkako je donet Ustav. Dačić je podsetio da je u toku tog saziva napravljena velika ustavna promena koja se odnosi na tužioce i sudije, odnosno da je promenjen način njihovog izbora. Kako je rekao, povodom ustavnih promena u parlamentu su organizovana javna slušanja na kojima su poslanici zajedno sa predstavnicima pravosuđa i advokature, međunarodnim stručnjacima, nevladinim organizacijama došli do rešenja, koja su, kako je naveo, dobila najviše ocene kod Venecijanske komisije.

Dačić se osvrnuo i na predstojeće izbore i pozvao studente da u nedelju glasaju za one za koje misle da će ih najbolje predstavljati u državi, navodeći da glasanje nije obavezno, ali da svaki čovek treba da oseća dužnost da se izjasni.

“Glasanje nije obavezno, ali vi imate mogućnost da utičete na to u kakvoj ćete zemlji živeti u narednim godinama. Izbori su dan kada je demokratija u rukama svakoga od vas, i ne treba da propustite priliku da donesete odluke”, poručio je Dačić budućim pravnicima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here