Ministar prosvete Branko Ružić posetio Srednju medicinsku školu u Zrenjaninu

0
201

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić posetio je danas Srednju medicinsku školu u Zrenjaninu gde je đacima ukazao na važnost njihovog poziva, ali i na to da je važno da se prilikom izbora zaposlenja vode patriotizmom i ostanu u Srbiji. Ministar je ranije u toku dana obišao i osnovnu školu u Knićaninu i tom prilikom najavio renoviranje školske zgrade.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić posetio je Srednju medicinsku školu u Zrenjaninu, koja je po evaluaciji najbolja škola u Srednjobanatskom okrugu sa veoma kvalitetnim nastavnim kadrom što je doprinelo tome da ministarstvo na čijem je Ružić čelu prošle godine odobri profil laboratorijskog tehničara, koji je bio tražen a deficitaran. Prema rečima ministra Ružića Medicinska škola predstavlja simbiozu dva najplemenitija poziva – zdravstvenog poziva i poziva prosvetnog radnika, a pandemija korona virusa koja je posebno pogodila i zdravstveni i obrazovni sistem imala je velik uticaj na nastavu u srednjim medicinskim školama i medicinskim fakultetima.

Pre obilaska Medicinske škole u Zrenjaninu ministar Ružić je posetio osnovnu školu u Knićaninu gde je uručena donacija ministarstva za računarski kabinet, ali i najavljena rekonstrukcija školske zgrade za kraj ove ili početak naredne godine, a u cilju stvaranja istih uslova za obrazovanje za decu i u urbanim i u ruralnim sredinama.

Kada je u pitanju pandemija korona virusa i odvijanje obrazovno-vaspitnog rada ministar Ružić je izrazio zadovoljstvo načinom na koji se taj rad odvijao, izrazio zahvalnost za besprekorno funckionisanje nastave i nastavnom i vannastavnom osoblju, učenicima i njihovim roditeljima i naglasio da nije izgubljen niti jedan školski dan te da je gotovo 93% ukupne nastave izvedeno po neposrednom modelu.

Ministar Ružić je u medicinskoj školi uživao u programu koji su pripremili učenici ove škole i članovi KUD „Pionir“ iz Zrenjanina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here