Počela prijava za polaganje ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola

0
28

Danas je, na portalu Moja srednja škola, počela prijava za polaganje prijemnih ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola. Prijava će na portalu biti moguća do 7. aprila.

Na portalu Moja srednja škola od danas počinje elektronska prijava za polaganje prijemnih ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola, a trajaće do 7. aprila. Ukoliko učenici ne iskoriste prijavu elektronskim putem, mogu se za polaganje prijemnog ispita prijaviti 7. i 8.aprila ili u svojoj osnovoj školi ili u školi u kojoj polažu prijemni ispit.

Očekuje se da broj učenika bude na nivou kao i prošle godine, kada se oko 8.000  njih prijavilo za specijalizovana odeljenja. Polaganje prijemnih ispita u srednjim školama organizovaće se od 13. do 22. maja, a učenici svoje rezultate moći će da vide na portalu Moja srednja škola. Ukoliko učenici imaju primedbe, potrebno je da žalbu podnesu u školi u papirnoj formi, gde će imati i uvid u test.

Završni ispit za učenike osmog razreda održaće se od 27. do 29. juna, a uvid u preliminarne rezultate biće omogućen na portalu Moja srednja škola 1. jula.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here