Srđan Milivojević – Promenom režima biće pronađeni svi izgubljeni snimci

0
82

Navršile su se tri godine od saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi „Doljevac“ u kojoj je tragično nastradala Stanika Gligorijević, na četiri i po godine zatvora osuđen je vozač tadašnjeg direktora Koridora Srbije Zorana Babića, a sud nikada nije video sporna dva minuta sa naplatne rampe. Predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke, Srđan Milivojević, rekao je da će, promenom režima, biti pronađen sporni snimak i da će tada pravi krivci biti privedeni pravdi.

Navršile su se tri godine od stravične saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi „Doljevac“ u kojoj je tragično nastradala Stanika Gligorijević, a petoro ljudi je povređeno. Vozač tadašnjeg direktora Koridora Srbije Zorana Babića, Dejan Stanojević, za kog se tvrdi da je skrivio nesreću i da je upravljao vozilom, osuđen je na četiri godine i šest meseci zatvora. Iako je sam trenutak saobraćajne nesreće snimljen sigurnosnim kamerama sa naplatne rampe, javnost nikada nije videla dva minuta pomenutog snimka. Zbog čega se snimak skriva i da li će javnost ikada imati priliku da ga vidi pitali smo predsednika Izvršnog odbora Demokratske stranke Srđana Milivojevića.

Osnovni sud u Nišu je 22. aprila prošle godine izrekao prvostepenu presudu kojom je vozaču Zorana Babića, Dejanu  Stanojeviću dosuđena kazna zatvora od tri godine i 10 meseci, na koju se Apelacionom sudu žalilo Osnovno javno tužilaštvo, ali i Stanojevićev branilac. Apelacioni sud je usvojio žalbu tužilaštva i povećao kaznu na četiri i po godine zatvora. Kako je utvrđeno tokom istrage, Stanojević je službenom “škodom superb” krećući se iz pravca Niša ka Grdelici brzinom od 93 kilometra na čas udario u „opel astru“ koja je bila na kanalu ispred njega, usled čega se ona odbila i udarila u zadnji deo „folksvagen pasata“ koji je napuštao rampu.

Komentarišući presudu Stanikina sestra je rekla da je nezadovoljna pogotovo jer suđenje nije pravedno zbog nedostatka sporna dva minuta snimka sa naplatne rampe Doljevac. Srđan Milivojević, predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke, je, takođe govoreći o ovom slučaju, rekao da će promenom režima svi nestali i izbrisani snimci biti pronađeni, a krivci privedeni pravdi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here