Milan Stamatović – Srbija treba jasno i nedvosmisleno da stane na rusku stranu

0
119

Govoreći o stavu koji bi Srbija trebalo da zauzme po pitanju dešavanja u Ukrajini predsednik Zdrave Srbije, Milan Stamatović, je naglasio da Srbija mora jasno i nedvosmisleno da stane uz Rusiju i da time pokaže iskreno prijateljstvo prema ruskom narodu. 

Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije i predsednik opštine Čajetina pozvao je Vladu Republike Srbije da pošalje humanitarnu pomoć ruskom narodu u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici i izjavio da je za patnju građana Ukrajine „odgovoran isključivo NATO pakt“. Upitali smo ga da prokomentariše stanje u Ukrajini te stav Republike Srbije prema tim događajima.

U svom pozivu Vladi republike Srbije da pošalje humanitarnu pomoć ruskom narodu u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović izrazio je žaljenje zbog svih nevinih žrtava među pripadnicima ruskog i ukrajinskog naroda za čije patnje je odgovoran isključivo NATO pakt podsetivši da je upravo NATO dva puta, izvršio surovu agresiju na srpski narod, u Bosni i Hercegovini i na Kosovu i Metohiji te da pune 23 godine, pod okupacijom drži južnu srpsku pokrajinu.

Govoreći o stavu koji bi Srbija trebalo da zauzme po pitanju dešavanja u Ukrajini Stamatović je naglasio da Srbija mora jasno i nedvosmisleno da stane uz Rusiju i da time pokaže iskreno prijateljstvo prema ruskom narodu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here